A komlósi iskola jubileumi tanéve

2018.09.28.

A komlósi iskola jubileumi tanéve

 Szeptember az a hónap, amikor a tanuló újra iskolapadba ülnek, és örömmel találkoznak osztálytársaikkal, barátaikkal, tanítóikkal. Teli vannak nyári élményekkel, a gondtalan pihenés pillanatainak szép emlékeivel.

A 2018/2019-es tanév is hasonló atmoszférában kezdődött a Szlovák Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában és Óvodában Tótkomlóson. A jelenlévőket Laukó Zsuzsanna, az intézmény igazgatója köszöntötte szeptember 3-án az iskola tornatermében, ahol sz ünnepélyes tanévnyitó zajlott. A rendezvényen megjelent Dr. Garay Rita, a város polgármestere, Dr. Libor Zsuzsanna a városi képviselőtestület tagja és Szpisák Attila evangélikus lelkész. A vendégek köszöntéseképp az elsősök kedves verseket szavaltak.

Az igazgatónő ismertette a legfontosabb információkat, az iskolai jövőbeni terveit. Az új tanévet 158 tanuló kezdte 9 osztályban és 5 tanulószobai csoportban. 16 tanító fogja végezni az oktató-nevelő munkát. A szlovákoktatást továbbra is nagyban segíti Mária Hanková vendégtanár. A tanórákon kívül a tanulókat ez évben is szakkörök, sportfoglalkozások várják, melyek közül mindenki kedve szerint választhat.

Igazgató asszony külön köszöntötte az elsősöket, akik kíváncsian ültek a tornaterem közepén elhelyezett padokon. Ez évben 25 kislány és kisfiú kezdi meg általános iskolai tanulmányait. A szülők örömmel és büszkén.

  

  

VISSZA